Hotel Norge, Scandics andre signaturhotell i Norge

Grand Hotel var det første norske hotellet i Scandic signaturhoteller. Et hotell jeg kjenner godt etter 14 innholdsrike og spennende år på innsiden. Grand Hotel fikk eksklusivt følge av Hotel Norge i Bergen da det åpnet sommeren 2018. Få med deg min opplevelse av hotellet da jeg tok turen til Bergen og hva den tidligere Scandic sjefen i Norge sier om kjedens signatursatsning.

Det første hotellet i Scandics signaturhoteller, Grand Hotel i Oslo, fikk i 2018 følge av Hotel Norge i Bergen. Hotel Norge er et moderne og ikonisk hotell i hjertet av Bergen Foto: Hotel Norge

Det første hotellet i Scandics signaturhoteller, Grand Hotel i Oslo, fikk i 2018 følge av Hotel Norge i Bergen.
Hotel Norge er et moderne og ikonisk hotell i hjertet av Bergen
Foto: Hotel Norge

Unik historie og karakter

Scandics signaturhoteller markedsføres med tillegget «by Scandic». Hotellene preges av sin unike historie og karakter, utformet som tydelige sosiale møteplasser, står det på hjemmesiden. Grand Hotel i Oslo og Hotel Norge i Bergen er de eneste hotellene i signaturkolleksjonen hos Scandic Norge. Kjeden har to hoteller i Stockholm, og ett i Helsinki der ytterligere ett står på trappene. Men hva er det som skiller et signaturhotell fra et ordinært hotell i Scandic-kjeden? Er det utelukkende trenden rundt lokal forankring, er de mer eksklusive, eller er det andre faktorer som gjør de verdige tituleringen?

Markedsgrunnlaget må være tilstede

–Det er bare noen få steder i Norden vi kan legge et signaturhotell, sier tidligere konsernsjef i Scandic Norge og nåværende CPO i Scandic, Svein-Arild Mevold. –Vi får en annen pris med denne merkevaren, men det er en markedsbetraktning om et hotell skal være et signaturhotell eller ikke. Vi så en mulighet da vi gjorde om Haymarket i Stockholm, et hotell med store rom og fantastisk beliggenhet. I tillegg hadde vi behov for å posisjoner og differensiere våre hoteller i Stockholm ulikt. Oslo, Stockholm og Helsinki har markedsgrunnlag for signaturhoteller, noe Bergen også har. Det er derimot ytterst få steder markedet er villig til å betale det et signaturkonsept koster, sier Mevold.

Mevold poengterer at Grand er Grand, og kan ikke sammenliknes med de øvrige signaturhotellene. Med tanke på statsbesøk, Nobel fredsprisvinnere og øvrige VIP besøk, er det enkelt å resonnere seg frem til hva han mener.

Les også; 5 gode markedsføringstips som øker din fortjeneste

Skal ikke bli store i dette segmentet

–Hvilke ambisjoner har dere videre for signaturhotellene?

–Vi har nylig åpnet i Helsinki, ytterligere ett står for tur i Finland. Vi tar oss god tid og skal nå gjøre oss opp noen tanker og betrakninger rundt de hotellene vi allerede har etablert som signaturhoteller. Vi har ingen store planer om å bli store i dette segmentet.

Mitt besøk til Hotel Norge i Bergen

Opplevelsen min på Hotel Norge var fantastisk, lite minnet om et tradisjonelt kjedehotell. Både nordiske og internasjonale designere har bidratt til den lekre innredningen. Merkevareopplevelsen er unik og gjennomført fra bestilling til utsjekk. Ingen Scandicskilt å se, men en gjennomført Hotel Norge profil og identitet. Alt fra utstyr på badet til pausematservering i konferanseavdelingen hadde særpreg.

Besøket i Café Norge ga mersmak med summing og atmosfære av de sjeldne. Matopplevelsen var på høyde med de beste kafeer verden over. Designelementer og gjennomførte konsepter til tross, selv for hoteller i det øvre sjiktet, er man avhengig av god logistikk og trent, serviceinnstilt personale.

Les også; Frogner House satser på merkevarebygging

Stilsikker, nordisk design på Hotel Norge i Bergen Foto: Hotel Norge

Stilsikker, nordisk design på Hotel Norge i Bergen
Foto: Hotel Norge

Frokosten ble en skuffelse

Frokost første dag, var dessverre intet høydepunkt. Det er på ingen måte ment å slå ned på en ellers strålende hotellopplevelse, men mer for å understreke et svært viktig poeng. Det var ingen som ønsket oss velkommen i døren, vi måtte selv finne oss et ledig bord i en fullsatt restaurant, buffeten bar preg av tomme fat. Ingen skjenket kaffe. En svært hyggelig omelettkokk reddet frokostopplevelsen, og er et godt bevis på at god personlig service trumfer fancy designelementer. Jeg hadde derimot forventet mer!


Så kom lidenskapen til syne

Dagen etter var det imidlertid som å komme til himmelriket! En blid administrerende direktør tok vel imot alle gjestene til frokost, viste oss vei til ledige bord, fatene bugnet og utvalget var fantastisk, selv kaffeskjenker var på plass. Det ble rett og slett en helomvending og lidenskapen kom til syne. Og godt var det.

Det er små marginer i hotellbransjen. Hvordan fungerer logistikken ved fulle hus, hva gjøres når frokostverten er syk eller belegget er lavere enn at en slik funksjon kan forsvares? Eller når alle gjestene kommer den siste halvtimen før frokosten stenger? Dette er reelle problemstillinger enhver hotellmedarbeider kjenner til, signatur eller ikke.

Uansett om vi snakker om en hotellopplevelse eller annen type kundeopplevelse, handler det om evnen til å vise lidenskap, levere på kundeløftet, sitt ethos og verdier, så vel som kvalitet, både hos ledelse og medarbeidere.

Møteplass

På Hotel Norge var det godt å være. Hotellet har personlighet og en atmosfære som er lett å like. De har skapt noe som er langt over gjennomsnittet. Yoga i “Ballroom” og konserter i lobbyen, gir en dimensjon utover hotellopplevelsen. Selv en livsstils-concierge bistår deg med alt du måtte trenge av tips og råd for å gjøre opplevelsen optimal. Takket være ham ble det også kaffeskjenk på oss. Hotel Norge har fra dag én invitert lokalbefolkningen inn i varmen, og med det skapt rom for en herlig møteplass som Bergens innbyggere og hele Norge kan være stolte av.

Hotellets frokost ble servert i Nova stuene. Restaurant Nova er forøvrig hotellets moderne og uformelle high-end restaurant Maten er signert deres Chef Advisor, Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.Foto: Hotell Norge/ Francisco Munoz

Hotellets frokost ble servert i Nova stuene. Restaurant Nova er forøvrig hotellets moderne og uformelle high-end restaurant Maten er signert deres Chef Advisor, Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.

Foto: Hotell Norge/ Francisco Munoz

Herlig å være gjest på Hotel Norge.  Foto: privat

Herlig å være gjest på Hotel Norge.
Foto: privat

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling.

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Det er nå det gjelder å være kreativ!

Neste
Neste

5 gode markedsføringstips som øker din fortjeneste