Frogner House satser på merkevarebygging

Merkevarebygging er å skape trygghet og tillit over tid. Det handler om å påvirke målgruppens valg slik at du blir valgt fremfor konkurrentene. Når kunden har tillit til deg oppnår du lojalitet, og din bedrift kan bli foretrukket igjen og igjen.

Frogner House har nylig vært gjennom en oppfrisking av merkevaren, og de er et godt eksempel på en bedrift som har bygget sten på sten og vært tro mot sin visjon og sine verdier.

En av de nye leilighetene i Arbinsgate.

En av de nye leilighetene i Arbinsgate.

Et hotell som har blitt til 17 adresser og over 700 leiligheter

Siden 2005 har Frogner House vært et leilighetshotell som alltid har ønsket å gi gjestene en mer personlig opplevelse og det lille ekstra.

Det hele startet i Skovveien 8, fremdeles er denne adressen Frogner House Apartments hjerte. Bygningen har en historie som går tilbake til 1800-tallet og har blitt brukt til både utleie og kontorer før det. I 1992 ble huset gjort om til Frogner House Hotell.

I 2005 ble Skovveien 8 renovert og bygget om fra hotell til leilighetshotell og Frogner House Apartments ble en realitet. Gjestenes tilbakemeldinger var at de følte seg så hjemme der og dette ble utgangspunktet for Frogner Houses merkevareløfte. Bedriften ønsker å gi gjestene muligheten til å bo sentralt og føle seg som hjemme, som en lokal.

En visjon som forplikter

Visjonen er ; «Alle trenger et sted de kan kalle hjem».

–Hva legger dere i det?

I 2016 ble Pierre Puggaard direktør for Frogner House, i en alder av 28 år.

I 2016 ble Pierre Puggaard direktør for Frogner House, i en alder av 28 år.

- Et hjem er et svært emosjonelt begrep som rommer mye innhold og mange følelser. Vi ønsker at de som bor hos oss sier at de skal hjem når de går fra jobben. Da har vi oppnådd målet vårt. Det er sannsynligvis ikke så enkelt som det høres ut, og gir oss mye å jobbe med i måten vi kommuniserer og tenker på, sier Pierre Puggaard, direktør for Frogner House.

Ny og frisk profil

I dag har Frogner House vokst, og kan skilte med 17 adresser, i overkant av 700 leiligheter, 40 årsverk (67 ansatte) og en omsetning i overkant av 140 millioner i 2018. Høsten i fjor etablerte de seg i Stavanger med 185 nye leiligheter og i Oslo har selskapet nylig utvidet og pusset opp leiligheter i Arbins gate.

Hvorfor var det så viktig for Frogner House å gå i gang med en rebrandings prosess?

- Det har skjedd så mye de siste årene og vi trengte en fornyelse. Vi har en historie som er viktig for oss å fortelle og visjonen er allerede godt forankret. Dette er elementer vi ønsket å videreføre og forsterke, i kommunikasjonen vår, forklarer Pierre.

De aller fleste har en bevisst holdning til hva og hvem de vil være. Det har også Frogner House.

Kommunikasjonsbyrået SQUARE fikk i oppdrag å utvikle ny grafisk identitet for Frogner House. Resultatet er en tydelig merkevare bygget på selskapets historie, verdier og visjon.

- Skovveien 8, opprinnelsen og hjertet i virksomheten har fått en sentral plass og gir et klassisk uttrykk. I tillegg er det lagt til elementer som gir et moderne tilsnitt. Målet har vært å skape et tidløst design gjennom et fleksibelt system som gjør det lett for kunden å vedlikeholde identiteten over tid, forklarer Max Jones, daglig leder i Square.

Til lansering av ny identitet er alt kommunikasjons-materiell blitt redesignet for å skape et sterkt enhetlig uttrykk på alle møtepunkter.

Nettside, visittkort, annonser og skilting har fått et helhetlig uttrykk. I tillegg forlenges merkevareopplevelsen ved ankomst. Alt fra postkort, kaffekopp eller handlenett er elementer som skaper gjenkjennelse og helhet. Dette er med på å forsterke og forlenge merkevareopplevelsen.

“Velkommen hjem” eller ‘Welcome home’, er Frogner Houses´ nye slagord.

Deres tidligere slagord, «Home when your´re not» var noe av det byrået utfordret Frogner House på. Max Jones sier de mente den gamle slogan hadde en negativ konnotasjon, og dermed justerte de den for å gi en mer positiv assosiasjon.

Les også; 5 trender som fremdeles vil skape suksess for ditt hotell i 2019

Har dere lykkes med å komme inn i hodene og hjertene til folk?

Frogner House sin nye logo

Frogner House sin nye logo

Send en hilsen! Et postkort er ett av elementene som skaper gjenkjennelse og er med på å forlenge merkevareopplevelsen på Frogner House.

Send en hilsen! Et postkort er ett av elementene som skaper gjenkjennelse og er med på å forlenge merkevareopplevelsen på Frogner House.

–Våre gjester føler seg som hjemme og da har vi vel truffet noe i deres hjerter? ler Pierre. Det er stor forskjell på å bo og å være gjest. Hos oss bor du. Det er du som i stor grad selv bestemmer hva du trenger oss til. Vi tilbyr en annerledes måte å bo på for kortere og lengre perioder. Hos oss kan noen bo en natt, andre i flere år. Vi tilrettelegger for at de som bor hos oss skal få følelsen av at de blir en del av hverdagen, livet og stedet der de bor. Hvis du skal bo hos oss lenge er det betryggende at det er vi som tilpasser oss dine rutiner og behov, ikke omvendt. Det er dine sko som står i gangen, på det samme stedet som du forlot dem om morgenen. Det er du som avgjør hva du trenger oss til, og hvor tilstedeværende du vil at vi skal være, sier Pierre

“Living the brand”

Det tar som regel mer enn 100 år å bygge en sterk merkevare, og i dag er «living the brand” viktigere enn noen gang. Det er spesielt viktig i tjenesteytende næringer som hotell. Næringen lever av å yte god service. Ledelsen og alle som jobber i organisasjonen må vite om kundeløftet og hva det faktisk innebærer.

Hva har Frogner House gjort for at de ansatte skal få gjestene til å føle seg hjemme?

–Vi ønsker at gjestene våre skal ta med seg sine daglige rutiner og leve som en lokal. Det er også grunnen til at vi har lansert en innholdsrik guide til alle bydelene vi har adresser i. Vi har snakket med eiere og kunder av restauranter, butikker og skjulte perler, og personlig håndplukket våre forslag og anbefalinger.

Det å ha ambisjoner om at folk skal føle seg som hjemme er ekstra utfordrende når gjesten kommer fra andre land og kulturer. Opptil 70% av gjestene til Frogner House er internasjonale og vet lite om hvordan det er å bo i Norge. Det må vi fortelle dem. Vi må informere om levesettet vårt, kulturen vår og om hvordan det er å bo her. Du avgjør selv hvor mye personlig kontakt du vil ha med oss. Derfor har vi lagt mye ressurser i ny nettside, digitale guide og personlig betjent chat tjeneste. Vi vet hvor viktig det er å bo trygt, sentralt og med mulighet for å få hjelp når du er ny i en by, sier Pierre.

- For tre år siden startet vi vår chat tjeneste som nå er vesentlig forbedret, sier Pierre. Vi har tatt i bruk ny teknologi og automatisert flere av tjenestene våre. Kommunikasjonen, både ut til kunden og ikke minst internt er blitt mye bedre. Vi har bedre struktur og vi jobber smartere nå. Vi er autentiske og ærlige i budskapsformidlingen.

Les også; 12 tips for å lykkes med sosiale medier

Jeg er stolt over at medarbeiderne våre lever ut visjonen vår hver dag. Våre ansatte har stort engasjement. Ved å fornye oss, føler jeg at brikkene faller på plass. Nå er merkevaren og vår visuelle identitet helt i samsvar med vår personlighet og kulturen i selskapet. Merkevaren forsterker vår ambisjon om å få folk til å føle seg som hjemme! avslutter Pierre.

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet for Horecanytt.


Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling.

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Pierre (helt til høyre) skryter av sine medarbeidere. William Bjørk (fra venstre) er regnskapsansvarlig, Camilla Berge (i sort genser) er Operation Manager og Magda Zaleska har vært med fra starten og leder nå Housekeeping avdelingen.

Pierre (helt til høyre) skryter av sine medarbeidere. William Bjørk (fra venstre) er regnskapsansvarlig, Camilla Berge (i sort genser) er Operation Manager og Magda Zaleska har vært med fra starten og leder nå Housekeeping avdelingen.

Kari Hasselknippe