Holmenkollen Park - en historie om kongens hatt og eventyrslottet som igjen skinner på stjernehimmelen

I 1991 startet jeg min hotellkarriere på Holmenkollen Park Hotel. Jeg har et helt spesielt forhold til eventyrslottet som lyser i nattemørket høyt hevet over Oslo. Derfor tok jeg turen opp i høyden for å besøke direktør Claus Petersen. Han skal lede hotellet frem til flere stjerner på hotellhimmelen.

–Det tok ikke mer enn et par sekunder å bestemme seg for dette da muligheten kom, sier han uten å mukke.

Det forstår jeg godt!

Claus Petersen er tilbake som hotelldirektør på Scandic Holmenkollen Park Hotel, og skal nå nå lede hotellet inn i en ny æra (var hotelldirektør fra 2006-2015 på samme hotell). Han kommer fra stillingen som hotelldirektør på Scandic Fornebu.
Foto: Scandic Hotels

Scandic Holmenkollen Park Hotel går nå gjennom en storstilt renovering.  I juni blir det åpning og konferanserommene i det vakre dragebygget, gjøres om til hotellsuiter. Det blir store forandringer over alt. Jeg gleder meg til å se det vakre hotellet skinne igjen.


Holmenkollen hører hjemme i historiebøkene

Dragebygget stod ferdig i 1894 som sanatorium for tuberkulosepasienter. Aner ikke hvor mange ganger jeg har fortalt historien om sanatoriet og den friske luften som gjorde så godt for pasientene. Senere ble det turisthotell, og som kjent, var det her hotellmannen Rivelsrud startet som pikkolo, bare 17 år gammel.

Mitt møte med Holmenkollen Park, startet lenge før jeg begynte å jobbe her. Min far, Ivar Hasselknippe styrte skuta som administrerende direktør på 80-tallet. Og jeg var ofte med ham på jobb - med store øyne, så jeg på alt det spennende som skjedde bak hotellets vegger. Da jeg var i 15 årsalderen var det en spesiell hendelse på hotellet som har festet seg. Kong Olav skulle komme på besøk, og pappa måtte tilbake på kvelden for å ta imot VIP besøket, samme kveld. Han brukte mye tid på å kvalitetssikre og sjekke at alle de ansatte var forberedt på begivenheten og at alle detaljene var på plass. Denne kvelden ville han vise meg noe helt spesielt på et av gjesterommet nær resepsjonen, som for anledningen ble det gjort om til kongegarderobe!

Jeg trodde ikke mine egne øyne.  Pappa pekte på hatten som lå på sengen og sa det var kongens hatt. «Ta den på deg, Kari», sa han. Jeg fniste og lo, så oppdaget jeg at kongens frakk hang på en henger, så jeg tok like godt på meg den også. Den gangen hadde vi selvfølgelig ikke mobilkamera, så det ble med opplevelsen pappa og jeg delte i all hemmelighet. Vet heller ikke om kongehuset hadde likt opptrinnet, for meg var det magisk!

Pappa viste meg tidlig hva som er mulig og bar merkevaren som hotelldirektør med stolthet, humor og entusiasme.

 

Endelig får dette praktbygget sin tårnsuite!
Jeg kjenner igjen dette hos Claus! Gjestfriheten ligger i blodet. Med entusiasme og glød viser han meg rundt i disse for meg kjente korridorene.

 Lobbyen og à la carte-restauranten blir hjertet i bygget og med en stor, åpen peis vil dette være et naturlig samlingssted for gjestene. Den gamle VIP fløyen blir omgjort til store familierom og mange av de øvrige hotellrommene pusses opp. Konferanseavdelingen kommer til å ha en kapasitet på inntil 1200 personer, og i tillegg kommer det en ny restaurant og bar, samt en spaavdeling med svømmebasseng. Det vil også være treningsfasiliteter på totalt 1100 kvadratmeter.

 Vi tar endelig turen til Dragebygget. Jeg får se hvordan gamle rom blir til nye, og hvordan kontorene vi hadde på toppen, blir forvandlet til den ene suiten etter den andre. Endelig får dette praktbygget sin tårnsuite! Det ærverdige Dragebygget får totalt 27 eksklusive rom.

I kjelleren blir det en velfylt vinkjeller gjestene kan nyte godt av. Her blir det også vinbar, et konsept som sikkert blir ønsket velkommen, også av naboene i åsen.

Les også; Hvilke konsepter vil lykkes fremover og hva ønsker den kresne reisende?

 

Kunst og kulturarv i verdensklasse

Hotellets unike historikk og mange kunstskatter vil selvfølgelig løftes frem. Skulle bare mangle!

Mange kommer hit for å oppleve de eventyrlige veggtepper av Gerhard Munthe og sagnomsuste malerier som for eksempel «Seterhytte i Nordmarka» fra 1888 av Karl Edvard Diriks. Historien og kunsten har alltid spilt en viktig rolle på Holmenkollen Park, og den vil fremdeles være en stor del av DNAet i det nyrestaurerte hotellet.

Claus forteller om gjenbruk av møbler, og nye teknikker for å bevare gamle stoler. Han viser meg den nye fargen på dragebygget som nå males med ekte linoljemaling. Her graves opprinnelsen frem, her bevares det som bevares kan, men likevel blir alt modernisert.

Fikk du med deg denne? Merkevaren er deg!

Prislappen på herligheten er 280 millioner.

– Så dyrt har vi aldri bygget om noen gang, sier gårdeier Christian Ringnes til E24. Det er Eiendomsspar og Rica Eiendom som eier bygget, og med såpass solide eiere, fikk de lån i banken og kunne påbegynne det omfattende arbeidet under pandemien.

 

Det varmer mitt hjerte at dette unike hotellet får tilbake sin ærverdighet og glans. Et kontinentalt storbyhotell helt oppe ved grensen til marka. En ny æra står for tur, og jeg er sikker på at både konger, presidenter, Jørgen Hattemaker og fine Holmenkollen fruer finner veien tilbake til eventyrslottet i åsen. Og jeg gleder meg til en natt, på mitt gamle kontor, der jeg kan mimre tilbake til flere historier fra min glanstid på Holmenkollen Park.  

 

 

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Få resultater med Social Selling og LinkedIN

Neste
Neste

Slik får du toppscore i en Mystery Call og 10 tips til å sette standarden!