HVA ER REGENERATIVT REISELIV OG HVORDAN KAN DU TILPASSE DIN BEDRIFT?

Bærekraftig reiseliv var det første store skiftet. Regenerativt reiseliv er det neste, der du faktisk gjør stedet du besøker bedre enn det var da du kom dit.
Regenerative reiser handler om å lage en dypere kontakt. Det er der ferien din møter dine verdier. Og hver eneste reiselivsbedrift kan tilføre regenerative prinsipper inn i sin drift. Regenerative prinsipper er i ferd med å bli fremtidens reiseliv med potensial og kapasitet til å skape bedre forhold for både mennesker og annet liv.

Du må nødvendigvis ikke gjøre alt, men min anbefaling er å tilføre regenerative prinsipper i driften.

Stadig fler søker verdidrevne opplevelser. Regenerativt reiseliv betyr at at du gjør stedet du besøker bedre enn da du kom. Seil Norge, Nord Ekspedisjon, 292 Aurland, Norway-Adventures og Hurtigruta er alle eksempler på aktører som er på banen og ti…

Stadig fler søker verdidrevne opplevelser. Regenerativt reiseliv betyr at at du gjør stedet du besøker bedre enn da du kom. Seil Norge, Nord Ekspedisjon, 292 Aurland, Norway-Adventures og Hurtigruta er alle eksempler på aktører som er på banen og tilbyr aktiviteter som for eksempel strandrydding, plastplukking eller planting av trær som endel av opplevelsen.

Her gir jeg deg 6 kriterier som bør oppfylles;

1. Et godt og harmonisk sted for alle

Virksomhet bør være harmonisk og integrerte med omgivelsene og følsom for det naturlige miljøet, historien og kulturen.
Lokalsamfunnet bør ha ønsket deg velkommen, og du bør gi økonomiske og profesjonelle muligheter til lokalbefolkningen.

Hotellet ditt må ikke være et 'vakuum' der gjesteaktiviteter innenfor rammen av hotellet er forbudt eller støtende for lokal skikk.

2. Ekte og ærlig service

Hotellet ditt gjør alt for å gi alle gjestene en enestående og personlig opplevelse, uavhengig av pris eller stjernerangering. Hotellet ditt har ansatte dedikert til gjesteopplevelser og velferd. Alle gjester har mulighet for personlig samhandling med ansatte som går utover vanlige administrative og logistiske jobbfunksjoner, og personalet oppfordres til å snakke på et personlig nivå med gjestene dine.  


Hvilke konsepter vil lykkes fremover og hva ønsker den kresne reisende?

3. Er inkluderende og egalitær

Hotellet ditt er åpenbart innbydende for alle mennesker, både som ansatte og som gjester, og du jobber bevisst for å utjevne den nåværende ubalansen for underrepresenterte grupper og samfunn. Hotellet ditt har publisert antidiskriminering policyer for likelønn og overvåker demografien til personalet. Hotellet ditt har ingen retningslinjer som resulterer i ulik mottakelse eller behandling av gjester basert på noen kriterier.

Fogo Island Inn er svært godt eksempel på et hotell som har høstet stor anerkjennelse verden rundt for sitt bærekraftige konsept."More than an architectural masterpiece, Fogo Island Inn shows what’s possible when someone cares about the planet and i…

Fogo Island Inn er svært godt eksempel på et hotell som har høstet stor anerkjennelse verden rundt for sitt bærekraftige konsept.

"More than an architectural masterpiece, Fogo Island Inn shows what’s possible when someone cares about the planet and its people. " skriver Selector Magazine
"The Inn thrives because of the island, and the island thrives because of the Inn. It’s a beautiful cycle." Forbes

4. Fungerer ansvarlig og etisk

Hotellet ditt viser sunne etiske verdier i alle deler av driften, med tanke på trivsel i samfunn og økosystemer som du er en del av, og har et system på plass for å vurdere forsyningskjeden din. Hotellpersonalet ditt er ordentlig kontraherte og mottar trygd, forsikring og opplæring. Hvis dyr er en del av virksomheten din eller gjesteopplevelser, er deres deltagelse hensiktsmessig, og de blir tatt godt vare på.

 

5. Respekterer lokale og globale økosystemer

Hotellet ditt viser sunne etiske verdier, hensyn i hvert element, har vurdert og er klar over eventuelle negative miljøpåvirkninger du måtte ha, og viser forpliktelse til å redusere eller redusere slik påvirkning. Hotellet ditt overvåker vannforbruk, energibruk og avfallsproduksjon, og unngår engangsplast. Hotellet sorterer avfall og sender alt avfall som kan resirkuleres, komposteres eller omdirigeres fra deponi til riktig lokalsenter.

 

6. Kommuniserer regenerative verdier og praksis

Du er stolt over å være et sosialt og miljømessig ansvarlig selskap, og det er en del av bedriftens identitet, delt med alle interessenter, fra leverandører og ansatte til kunder og naboer. Din bærekraftige eller regenerative praksis eller etos er synlig på dine online kanaler og sosiale medier. Du er trygg på at kunder og ansatte er klar over og kan formulere din forpliktelse til eiendommens regenererende standarder for gjestene.

 

Dersom du allerede jobber godt med punktene over er siste punkt svært viktig. Dine verdier og praksis bør kommuniseres tydelig og ta del i din kommunikasjon og Brand Story.

 

(Kilde: Regenerativ travel)

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Forrige
Forrige

Et reiseliv i vekst krever økt kompetanse. Nå må du ta action!

Neste
Neste

Store vyer hos reiselivsgründere i Lofoten