Spot on, Hoxton Hotel Soutwark

Min siste reiseopplevelse før verden brått gikk inn i krisemodus var en weekentur til London. Jeg hadde lyst til å sjekke ut Hoxton Hotels. De har lansert fleksibel inn-og utsjekk og jeg ville gjerne teste ut tjenesten. I tillegg synes jeg de gjør mye bra digitalt så det var spennende å se om opplevelsen stod til inntrykket jeg allerede hadde dannet meg av kjeden.

IMG_9420.jpg


Da Sinclair Beecham, mest kjent som grunnlegger av Pret A Manger, startet Hoxton i 2006 var målsetningen å tilby sine gjester en god gjesteopplevelse basert på god design, men likevel til en grei pris. Med gratis wifi i tillegg til en times gratis langdistanse telefonsamtale skulle han kapre markedsandeler. I dag er kanskje ikke dette det som skaper wow-faktoren, men den gang var det viktig. Et annet kjennetegn er gratis vann og melk til kaffen i rommenes kjøleskap og i resepsjonen selges både øl, vin og brus til butikkpriser. Inkludert er også en gratis frokostbag som henges på en knagg utenfor rommet til de som ønsker dette.


Et nabolagshotell


Grunnleggeren var inspirert til aldri og bare selge en overnatting -men lage et community. Den tanken liker jeg godt! Mitt besøk til deres nyeste hotell, Hoxton Soutwark ga en god indikasjon på nettopp det. I hotellets lobby med bar-restaurant og mingleområde var det god stemning til alle døgnets tider. Helt tydelig bar det preg av å være et nabolagshotell der både lokale og tilreisende møttes. Deres siste tilbud er et co-working - konsept. De samarbeider med lokale og tilbyr et kjøkken, møterom og loungeområder til benyttelse for møter og events.

Vi ankom hotellet fredag sent på ettermiddagen og after-work stemningen var til å ta og føle på. Høy musikk og små og store gjenger hadde funnet veien til Hoxton. Helgen var definitivt i i gang. Rommet fikk vi med det samme og som forespurt fikk min datter og jeg rom ved siden av vårt reisefølge. Alltid deilig når beskjeder når frem ved første forsøk.


Kvalitet i alle ledd

Romkategoriene på Hoxton er delt opp i Snug, Cosy, Roomy og Biggy og alle er installert med «Hox Perks», en god gammeldags telefon . Vi valgte kategori Cosy og det var virkelig utstyrt med alt du trenger for et godt opphold. Store gulv til tak vinduer hjelper på romfølelsen når rommet i seg selv ikke er så stort. Det var derimot innredet med smarte løsninger som gjorde sitt til at vi ikke følte på noen mangler. Badet var utstyrt med god shampoo og balsam, og raus hylleplass. Deilig regndusj og tykke kvalitetshåndklær ga meg den lille følelsen av luksus.

Jeg synes kjeden gjør mye bra. I forbindelse med Covid-19 var de av de første ut med å tilby gratis avbestilling kl. 18.00 før ankomstdato til alle bestillinger og opphold. Tilbakemeldingene på deres Instagramprofil var overstrømmende og positive. Dette et godt eksempel på hvordan man kan bygge lojalitet og tillit. Som nevnt reiste jeg med min datter denne gang. Vi testet både middag og frokost i restauranten og menyen bar preg av gode valg for både gjester og jorden vi lever på. Vi opplevde god service i alle ledd fra et uformelt og imøtekommende personale. Korrespondansen i forkant av besøket var også både personlig og vennlig. Her var det godt å være!

I hotellets toppetasje ligger «Seabird», en fantastisk hyggelig restaurant som vi dessverre ikke rakk å teste ut. Den skal definitivt besøkes neste gang jeg kommer til Hoxton Southwark.


Les om mitt besøk på Hotel Norge, Scandics andre signaturhotell

Hotellbyen over alle byer


London er hotellbyen over alle byer og mange nye hoteller dukker stadig opp. Jeg var innom både The Ned for middag og Dixon for en drink, men en av mine absolutte favoritter er Firmdales Hotels sine nydelige hoteller. Vi tok turen innom The Ham Yard og neste gang står en av Kit Kemp sine hoteller på listen over hvor jeg vil bo.

Det blir nok ikke med det første, men jeg gleder meg over at jeg kan utforske norske hoteller og konsepter. Jeg har for lengst byttet ut internasjonale besøk med norske perler. I år er vi Norgetrotters som Jarle Moen skrev så godt om i Finansavisen. For meg er det Lofoten neste. Hvilket reisemål er på din ønskeliste? Eller hva gjør du for at ditt hotell skal komme på radaren til alle de som må utsette sin storbyweekend på grunn av reiserestriksjoner? Jeg håper du gjør ditt for å fremstå med et tydelig konsept og sørger for at du er godt synlig for reiselystne nordmenn.


Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon. Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.



Forrige
Forrige

Hvilke konsepter vil lykkes fremover og hva ønsker den kresne reisende?

Neste
Neste

Hvordan bygge en merkevare som blir lagt merke til?