Grini Hjemmebakeri

facebook_header.jpg

Hasselknippe har i perioden oktober 2016 til april 2018 jobbet med Grini Hjemmebakeri. Grini Hjemmebakeri er historien om helikopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød. I det som en gang var en stall på Grini gård i Bærum, setter Kate Ellefsen sin ære i å trylle frem de deiligste kransekaker, mandelroser og andre godbiter. I bakeriet dyrkes solid håndverk med de beste råvarer. Ekte og glutenfrie.

Kate startet sin virksomhet som en hobby, men etter flere år med jevn økning i omsetning og antall ansatte hadde Grini et behov for å ta bedriften til et nytt nivå. Hasselknippe fikk i oppdrag å bistå med bedriftens markedsføring, slik at de kunne nå nye målgrupper og utnytte dagens digitale muligheter.

Jeg er veldig fornøyd med jobben Kari Hasselknippe har gjort og jeg vil gi Kari en stor del av æren for at jeg er stoltere enn noen gang og tør å kalle meg Norges mest profilerte kransekakebaker!
— Kate Günther Ellefsen, Gründer og eier av Grini Hjemmebakeri

Strategi

Vi startet prosessen med en innsiktsfase, og fikk på plass en kommunikasjonsstrategi for bakeriet. Denne fasen bestod i research og posisjonering av Grini Hjemmebakeri i forhold til målsetning om å ta bedriften til et nytt nivå. Grinis historiefortelling med subfortellinger ble definert.
Det ble også lagt en strategi for bruk av sosiale medier.

 Implementering

Profil og Identitet
Vi oppgraderte bakeriets visuelle profil og identitet, men, etter oppdragsgivers ønske, med utgangspunkt i at viktige elementer i den eksisterende profilen ble beholdt. Det resulterte i en ny versjon av logo, fargepalett og øvrige designelementer.


Øvrig:

- Ny Nettside
- Nye profilbilder
- Produksjon av videoer
- Trykket materiell: Brosjyre & prislister
- Etablert på Instagram, Google +, LinkedIn
- Drift av sosiale medier kontoer

Innholdsproduksjon/drift

En periode driftet Hasselknippe alle Grinis sosiale medier kontoer og sørget for Grini Hjemmebakeris hverdagskommunikasjon, beskrevet med tekst, bilder og video. 

Ny pakningsdesign

Denne fasen bestod i research og posisjonering av Grini Hjemmebakeri i forhold til målsetning om å ta eierskap til high-end segmentet for kransekake som gårdsprodukt i Norge. Videre kreativ prosess, skissearbeid og endelig produksjon. I dette arbeidet la vi vekt på definisjon av visuelle referanser, definisjon av merkevarens kjerneverdier og kritiske suksessfaktorer samt evaluering av materialvalg og produsent av pakning.

Samarbeidspartner på all pakningsdesign: Square

Satt i produksjon 1.kvartal 2018 

Resultater

20% omsetningsøkning fra 2016 til 2017 og 2017 til 2018 (+ 1,8 mill)
Kate G. Ellefsen ble i perioden (2017) kåret til Årets gründer i Asker og Bærum.
Bistått i søknadsprosess inn mot Innovasjon Norge som resulterte i 1 million kroner i tilskudd. 
Vinner av “Årets stand”, Matstreif 2018 (ny standprofil)
Vinner av “Årets Bakst”, Det Norske Måltid 2019 (lekker innpakning var endel av begrunnelsen)

PR

Hasselknippe bistod i Grinis pressearbeid, og det resulterte i flere redaksjonelle artikler i bl.a. Familien, Budstikka, Horecanytt, Aftenposten og besøk hos God Morgen Norge.