Hvordan få flere kurs-og konferanser til ditt hotell?

Mange hoteller ønsker seg flere konferansegjester, men mange kjemper om de samme kundene. Hvordan kan du sikre deg din del av kaka?

Norskeide Berg-Hansen Reisebyrå omsatte i 2017 for 400 millioner kroner innen Meeting & Events og har som mål, innen 2020, at dette segmentet skal bli like stort som Forretningssegmentet og Privatmarkedet.  Sistnevnte produserer også grupper og vil bidra til vekst totalt sett.

Er det mulig for en liten aktør å komme på listen over anbefalte hoteller hos en stor aktør som Berg-Hansen? Og hvilke kriterier ligger til grunn for valg av sted? Får de som roper høyest mest, og er det bare pris som avgjør?

Hasselknippe har møtt Anne-Lise Barka, leverandøransvarlig i Berg-Hansen Reisebyrå. Hun har 30 års erfaring fra reiselivet, og 20 av de har hun jobbet spesifikt inn mot hotell. I denne praten snakker vi om kriterier for kjøp, konsepter og om lekkasjer til utlandet. Og sist, men ikke minst, Anne Lise gir deg sine beste tips til hvordan du kan jobbe smartere inn mot dette segmentet for å få enda flere kunder til deg. 

Videoen er 11 minutter lang og ikke tekstet.


Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. 

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Kari Hasselknippe