Hva er din historie?

Hva er din historie og hva er det som driver deg? Er du tydelig ovenfor dine gjester eller kunder? Hva som kan forventes, hva du står for og hvem du virkelig er? Alle har en historie som venter på å bli fortalt. I dag skal jeg fortelle deg hvorfor jeg startet Hasselknippe, og hvem som har inspirert meg.

Historiefortelling blir stadig viktigere. Hvordan vil du formidle din?

Historiefortelling blir stadig viktigere. Hvordan vil du formidle din?

Jeg skal være personlig. Det er ikke alltid så lett for oss gründere, men dersom du viser hvem du er og hvilke verdier du står for vil dine kunder lære deg å kjenne. Det handler til syvende og sist om å bygge tillit, uansett størrelse på bedriften. Vi er alle individualister, og vi liker å kjøpe av mennesker. 

10 år gammel holdt jeg mitt livs første tale! Ett hundre mennesker samlet rundt storslåtte isskulpturer, sølv og krystall, ombord på Royal Viking Star, ett av tre luksuriøse cruiseskip som min far jobbet for. Lite visste jeg den gangen at den gode historien, hotellkonsepter og magiske øyeblikk skulle bli min vei. Dette var feiringen av min fars 50 års dag, og mitt første møte med high-end reiseliv. 

Senere har jeg gått i mine foreldres fotspor. Jeg er oppvokst i en stolt hotellfamilie og har lidenskapen i blodet. På samme måte som foreldrene mine, tok jeg også hotellhøyskolen i Stavanger. Jeg stortrives i vertskapsrollen som følger med en målrettet innsats og krystallklart fokus. Og ikke minst, jeg elsker hotell!
-Gå aldri tomhendt, sa faren min bestandig. 
I det ligger det mye kjærlighet og ikke minst en bevissthet rundt det å sørge for kvalitet, gi fullt og helt. Det er de samme verdiene som følger meg i mitt daglige arbeid.  

Pappa, hotellmannen med stil, smil og opparbeidet respekt. Gift med Kjellaug (min mor) som lenge var hjemmeværende med 4 barn, men som med kommersiell teft, god økonomisk sans og med en god dose mot etablerte familierestauranten, Pizzastua. Disse to har lært meg alt om stayerevne og gjestfrihet. 

Min far har alltid blitt betegnet som en ekte gentleman. Hans tilstedeværelse, raushet og respekt for ethvert menneske, uansett nivå, har jeg forsøkt å ta med meg som viktige elementer i min egen hverdag. 

Det er nå 40 år siden den storslåtte 50 års feiringen, og lørdag fylte han 90. Venner og familie feiret en sprek jubilant og han fikk den hyllest han fortjener. 

Far og datter på den store 90 års feiringen

Far og datter på den store 90 års feiringen

Ivar Hasselknippe er et forbilde. Han har alltid vært rå i vertskapsrollen, og i dette ligger mye av hans suksess. Som leder har han tilrettelagt for gode vilkår slik at andre kunne lykkes og han sørger for at mennesker rundt han har det bra. Kunder, kollegaer, venner eller familie.  Selv fuglene har han vartet opp med brødskalker opp igjennom årene. Aldri har han hatt behov for å fremhevet egen posisjon, men alle kjenner hans uskrevne verdier; Ærlig, ekte, profesjonell, verdensvant og raus. 

Han har i tillegg en god penn, og hadde sosiale medier vært tilgjengelig i hans yrkeskarriere ville han hatt langt større rekkevidde og gitt verdi til langt flere enn hans reiseskildringer gjorde tidlig i hans SAS karriere, selv med fast spalte i Gjøviks lokalavis. 

Dette forplikter når jeg har valgt å kalle min virksomhet HASSELKNIPPE. 

Reiselivsbransjen er i stadig endring, og konsepter, strategier og implementeringen av de endres i takt med markedet og tiden vi lever i. Vår arv og historie følger oss. Jeg er stolt av min arv og skal jobbe hardt for å beholde navnets gode omdømme. Min fars verdigrunnlag har jeg gjort til mitt. 

Min visjon er å gjøre DEG GOD. Tilrettelegge for din suksess. 

Alene, eller sammen med sterke partnere med faglig spisskompetanse. 

Så la meg spørre deg. Hvem er du og får du frem dine sanne styrker? Hvilken posisjon ønsker du å ta for ditt hotell eller for din merkevare? Hva handler din overordnede historie om og hvorfor er du den jeg skal velge? De som tør å stå for sine styrker og virkelig EIE hvem de, er de som fremstår som mest attraktive. Vær stolt av din egen merkevare og stå støtt i din formidling av den.


Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe AS og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og øvrige servicebedrifter med ulike strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring/PR og kvalitetsutvikling. 

I tillegg til strategisk rådgivning er praktisk gjennomføring en svært viktig hjørnestein i alle oppdrag. Derfor har Hasselknippe knyttet til seg spesialiserte miljøer som bidrar med sin spisskompetanse tidlig i prosjektene og sikrer gjennomføring. Hasselknippe forestår overordnet prosjektledelse både før, under og etter produksjon.

Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.