Glem hotellet ditt. Det handler om følelser.

Hasselknippe-illustrations-01-10.jpg

Charles Revson, grunnleggeren av Revlon Cosmetics sa noen berømte ord: 

In the factory, we make cosmetics. In the store, we sell hope.”

Salg av hotellrom er ferskvare og det er utrolig lett å henge seg opp i å selge rom, hver natt. Som regel er ansatte i en kommersiell avdeling så opptatt av deres daglige salg-og markedsoppgaver, og derfor er det ikke så rart at endel hoteliers ser på deres hotell som et rent fysisk produkt isteden for å se på det som et sted for opplevelser. De som derimot lykkes aller best med sin markedsføring er de som vet at det de selger ikke er det samme som det de faktisk markedsfører. Istedenfor å fokuserer på hotellrom, restauranten eller ditt SPA så bør du fokusere på hvilke fordeler et opphold på ditt hotell, restaurant eller SPA kan gi. Jeg nevnte Revlon innledningsvis. De selger sminke, men markedsfører håp for kvinner som ønsker å se ut som sitt beste. Her er vi inne på kundens verdier og livsstil. I fjor sommer hadde jeg med familien til Disneyland i Paris. Der selger de billetter til en fantastisk fornøyelsespark, men de markedsfører familiehygge og mye moro.

Hvilke følelser kan komme ut av et opphold på ditt hotell? Er det dyrbar tid med familie og venner? Et rolig tilholdssted der du kan forbli produktiv og lykkes med å jobbe når du er på forretningsreise? 

Uansett, glem alt det rasjonelle og hvilke fortreffelighet hotellet har. Fremhev heller hvilken følelse dine gjester vil få etter et opphold hos deg. 

Trenger du hjelp til å finne dine styrker, og legge en god plan for din markedsføring? Ta kontakt for en prat så vi sammen kan skape flere leads, entusiastiske ambassadører og sørge for flere varme senger! 

Kari Hasselknippe