Er du rigget for en fruktbar fremtid?

Hasselknippe-illustrations-09.jpg

Tom Cruise tvitret nylig om at traileren til Mission Impossible er like om hjørnet, med et bilde av seg selv hengende fra Preikestolen som lokkemiddel. Og da traileren ble vist forrige uke fikk 100 millioner TV seere et dramatisk møte med Tom i storslått, norsk natur. Dette er gull for Norge.

Filminnspillinger som Mission Impossible er, uten tvil, positive for både landet og den enkelte destinasjon. Interessen om Norge blir vekket, men hva skal til for at dette resulterer i varme senger og økt omsetning på ditt hotell eller din reiselivsbedrift?

Du må være tilstede. Du må være synlige i google søk, stå klar med god kommunikasjon og visuell fremstilling om hvem du er og hvilke opplevelser du kan tilby. Uansett om du tilbyr unike hotellopplevelser, havsafari, turer for fotografer eller det magiske nordlyset. For når amerikaneren, kineseren eller tyskeren begynner å google seg frem til sine feriepreferanser i Norge, må du være der.

 

Markedsføring for hotell & reiseliv

 

Norge anses som en verdensledende nisjeaktør med kvalitetsprodukter, men vi sliter med å gjøre dem kjent. Dette kom frem i en undersøkelse gjennomført av Innovasjon Norge i 2016, der de intervjuet internasjonale næringslivsledere om hvordan de oppfatter norsk næringsliv.

Norge har stort potensiale, men vi må bli bedre på markedsfokus- og kommunikasjon. Tiden da gode produkter solgte seg selv er forbi, og gjennomgående for nesten alle kildene er tilbakemeldinger på at norske virksomheter bør være mer aggressive i kommunikasjonen. Heldigvis lar dette seg gjøre.

 

Jeg vil være med på å bygge merkevaren NORGE sterkere

 

EN av suksesshistoriene jeg har fått være med på har vært reisen til Grini Hjemmebakeri. Kransekakene til Grini Hjemmebakeri er med på å bygge merkevaren Norge. Det er vel ingen andre nasjonalsymbol som er sterkere enn en høyreist kransekake med norske flagg! Grini er en av våre mange verdiskapere i dette landet, og Kate Günther Ellefsen, gründer av selskapet, har bakt seg frem til å bli en solid nisjeaktør med økende omsetning. Kate ble kåret til årets gründer i Asker og Bærum i 2017, og nå satser bedriften på konseptutvikling og digital markedsføring.

 
0.jpg
 

Hotell-og reiseliv er min bransje. Der er min lidenskap. Det er grunnen til at jeg vil spisse meg ytterligere inn mot denne målgruppen, i tillegg til nisjeaktører som Grini.

Det handler om å bygge en merkevare, ha konsepter som forteller en historie verdt å dele, vektlegge gjestens ve og vel, god formidling og forståelse av gjestens ønsker. Og det handler om god service. Jungeltelegrafen har gått online, men mange aktører der ute har dessverre ikke gjort det samme.

At Tom Cruise er aktuell med Mission Impossible er helt suverent, og det er i aller høyeste grad med på å spre budskapet om Norge. Det er dermed ikke gitt at du som enkeltstående aktør blir oppdaget!

Hvilke planer har du for å ta din del av kaka? Hvilken historie har du å fortelle, og holder dine konsepter, kommunikasjon og visuelle fremstilling mål? Står du klar for å kapre din markedsandel når det internasjonale markedet, gjennom Mission Impossible eller andre kanaler, har oppdaget Norge og googler seg frem til sin Norgesreise?

Jeg bare spør.

Om du vil ha hjelp til å se din merkevare og konsepter, med nye øyne og refreshe din historie, så står jeg klar til å hjelpe deg.

La oss sammen bygge merkevaren NORGE!

Kari Hasselknippe er gründeren bak Hasselknippe Consulting, og som rådgiver og prosjektleder hjelper hun hoteller, destinasjoner og nisjeaktører innen mat & drikke med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen branding, kommunikasjon, markedsføring og PR.

Kari har 25 års erfaring fra ulike kommersielle stillinger innen hotell og reiseliv, hvorav 14 år som salgs- og markedsdirektør ved Grand Hotel, Oslo.

Kari jobber både strategisk og operativt, og bidrar med gode ideer som får folk til å prate.

Kari Hasselknippe